Maatschappelijke stage

Vanaf schooljaar 2011-2012 is de maatschappelijke stage verplicht voor alle middelbare scholieren. De maatschappelijke stage houdt in dat jongeren vrijwilligerswerk doen tijdens hun middelbare schoolperiode.

Dat is goed voor anderen en voor hun persoonlijke ontwikkeling. Veel scholen hebben maatschappelijke stage al opgenomen in het onderwijsprogramma. Scouting "De Trappers" stelt nu al stageplaatsen beschikbaar. Sterker nog, de eerste maatschappelijke stagiaires hebben hun stage begin 2010 al afgerond. 

Wat kunnen we voor je doen?
Scouting "De Trappers" te Hoogezand biedt de mogelijkheid aan scholieren om (op zaterdagen!, in de ochtend of middag) hun maatschappelijke stage te lopen binnen één van onze jeugdspeltakken (Bevers, Welpen en Dolfijnen). en of deze te lopen bij één van de activiteiten welke we binnen de gemeente Hoogezand ondersteunen. Meer informatie over deze activiteiten vind je onder de maatschappelijk tab in het menu op deze website.
Het doel van de maatschappelijke stage hebben wij als volgt omschreven: Het, in de korte beschikbare tijd, geven van gelegenheid om te ervaren WAT Scouting inhoudt en wat zij voor jou kan betekenen.Voor ons als Scouting "De Trappers" is het een gelegenheid om je te laten voelen of het voor jou een vaste plek als vrijwilliger zou kunnen zijn (al dan niet op een later moment). Bij Scouting gaat het om de kinderen die we een leuke tijd met een boodschap bieden.
 
Contact
Heeft het bovenstaande je interesse gewekt en wil je stage komen lopen? In overleg kijken we waar plaats is, wat je graag wil en wat wij van jou zouden willen. (Let op, Scouting is alleen op zaterdagen, 's ochtends of 's middags. Stage lopen kan dus niet doordeweeks!). Of wil je meer informatie over een maatschappelijke stage bij Scouting "De Trappers", neem dan contact op met de MAS coördinator van onze groep (voorzitter) . Deze is bereikbaar via het contactformulier.

Naar contactformulier

 

Planning

Geen evenementen

weersvoorspelling

giweather joomla module