Algemeen

De Explorers zijn een speltak binnen Scouting Nederland. De speltak is voor jongens en meiden in de leeftijdscategorie van 15 tot en met 18 jaar. Voorheen was de speltak opgedeeld in Rowans en Sherpa's, voor respectievelijk jongens en meisjes. De afkortingen R&S (Rowans & Sherpa's) en RSA (Rowans en Sherpa's Afdeling) komen hiervan, maar deze worden door Scouting Nederland niet langer gehanteerd. De termen worden door sommige scoutinggroepen echter nog wel gebruikt. De Explorers worden geacht om, in tegenstelling tot de Scouts, hun eigen programma te kunnen maken en ook uitvoeren en zijn zelfstandiger. Ze hebben dan ook geen leiding, maar begeleiding.

Begeleiding
Leiding heb je niet meer nodig. Begeleiding is er natuurlijk wel. Van begeleiders mag je dus best wat verwachten. Niet dat ze je bezighouden. Geen voorgekookte activiteiten. Wel dat ze je net dat laatste zetje geven. Dat ze je een goeie reden geven om uit je luie stoel te komen. En een beetje hulp als het plan dreigt te stranden. Een goede begeleider staat niet aan de kant te kijken, maar doet actief mee.

Je eigen scouting magazine
Als explorer lid van Scouting Nederland krijg je vier keer per jaar je eigen magazine.

Kijken?
Enthousiast geworden en denkt je dat scouting misschien wel iets is voor jou is? Kom dan een keertje langs! Je mag twee keer vrijblijvend komen kijken, als je daarna ook lid willen worden van de exporers moet je officieel aangemeld worden bij de groep. Kijken of meer informatie? Neem dan contact op met de begeleider van de exporers.

Een bezoek brengen aan de exporers kan op de vrijdag avond van 19:30 - 21:30 uur

Downloads

 
Explorers folder Algemene informatie folder
komende activiteiten
21 jul 2024 Verhuur
18:30 - 00:00

21 jul 2024 Zomerkamp Landverkenners (Dwingeloo)
18:30 -

31 jul 2024 verhuur
10:00 - 15:00

09 aug 2024 Loodsenweekend
18:30 - 00:00

Copyright © 2023 Scoutinggroep de Trappers