Scoutfit (uniform)

Net als bij een sportclub hebben Scouts ook speciale kleding: de Scoutfit; kleding die tegen een stootje kan! Het vertelt vaak een heel verhaal: bij welke groep je zit en bij welke speltak, uit welk land je komt (vooral leuk bij internationale kampen!) enzovoort. We zijn bij Scouting echt niet zo streng dat je altijd in je Scoutfit hoeft te lopen, maar wanneer je het draagt dient het er wel netjes uit te zien. En de tijd van korte broeken en kousen met kwasten zijn al lang voorbij.

Waar bestaat de Scoutfit uit?
De Scoutfit bestaat uiteen blouse, een blauwe broek en de groepsdas, met dasring. Bevers/Welpen en Dolfijnen dragen ook nog een scoutingpet. Elke speltak heeft een eigen kleur blouse. Bevers dragen een rode blouse, Welpen een groene, Landscouts een beige, Dolfijnen en blauwe en de Exploresrs dragen een brique (soort oranje) blouse. Loodsen en Plusscouts hebben geen specifieke out-fit maar dragen doorgaans een blauwe sweater van "de Trappers"

Wat moet waar?
(1) Op het linkerborstzakje van je blouse hoort het witte installatieteken van Scouting Nederland. Op het installatieteken staat een Franse lelie omrand door een touw met platte knoop. Het touw symboliseert dat Scouting Nederland één vereniging is voor jongens en meisjes (de Franse lelie).

(2) Op het rechterborstzakje komt het speltakteken. Elke speltak heeft z'n eigen teken.

(3) De rechtermouw laat zien wie je bent.Op je mouw komt het naambandje van onze groep, met de tekst: "Scouting de Trappers".

(4 & 5) Dan gaan we naar de linkermouw. Daarop komen badges en insignes. Badges krijg je vaak bij grote Scoutingevenementen (bijvoorbeeld een regiokamp, de HIT of een landelijk kamp). Insignes worden verdient, wanneer je bepaalde vaardigheden bezit. Als je tijdens een Scoutingevenement naar het buitenland gaat, mag je boven het rechterborstzakje ook nog een Nederlands vlaggetje dragen(4). Boven het rechterborstzakje draagt de leiding ook een teken van bevoegdheid.

(6 & 8) Bij de scouts dragen ze verder nog schouderlinten(6) en balkjes op het linkerborstzakje(8) om je rang in de groep aan te geven. één balk staat voor assisten patrouilleleider en twee voor patrouille leider.

komende activiteiten
21 jul 2024 Verhuur
18:30 - 00:00

21 jul 2024 Zomerkamp Landverkenners (Dwingeloo)
18:30 -

31 jul 2024 verhuur
10:00 - 15:00

09 aug 2024 Loodsenweekend
18:30 - 00:00

Copyright © 2023 Scoutinggroep de Trappers