Geschiedenis
De oprichting van onze groep begon in 1942/1943 met een 5 tal leden . Deze 5 leden hielden de opkomsten bij hun zelf thuis. In deze opkomsten lazen ze elkaar voor uit het boek “de Trappers”. Het boek ging over een padvindersgroep “de Trappers” uit Rotterdam, welke allerlei spannende avonturen beleefde. Omdat zij het boek enorm leuk vonden noemden zij zichzelf eveneens “De Trappers”.
Bij een padvindersgroep hoorde natuurlijk ook een das. Zodoende maakte één van de ouders een aantal dassen van een lap groene stof en ook nog een kleinere lap donker bruine stof. Verder moesten ze natuurlijk ook een uniform hebben. Hiervoor moesten ze overal schooien. Hoeden kregen ze o.a. van een scheepswerf uit Delfzijl en een pet van Hooghoudt in Groningen. Na de oorlog namen ze windjacks en andere kleding van de Canadezen over. Echter deze moesten nog wel worden geverfd, omdat ze er anders niet mee mochten lopen. De rest van de padvindersspullen konden ze kopen bij Willy Loos in Groningen. Na de oorlog werd de groep officieel gestart en wel op 12 mei 1945.
De groep groeide snel en het duurde niet lang of er waren zo’n 100 - 150 leden. De opkomsten konden nu niet meer thuis worden gehouden, dus was het noodzakelijk om deze buiten te laten plaatsvinden. Dit gebeurde op het plein voor de voormalige Theo Thijssenschool aan de Kees de Haanstraat in Hoogezand. Later konden ze beschikken over een kelder onder de tuin nabij het station’s koffiehuis.
In 1967 zijn “De Trappers” samen gesmolten met de katholieke St. Maartengroep uit Sappemeer. Echter de naam “De Trappers” bleef overeind. Al snel kwamen we toen in een oud schoolgebouw, welke gelegen was aan de Meint Veningastraat te Martenshoek. Hier draaiden we onze opkomsten tot 1989.
In 1989 is het gebouw verkocht aan de gemeente Hoogezand-Sappemeer omdat de bouwkundige staat van dit gebouw inmiddels zeer slecht was en het niet meer verantwoord was om het gebouw nog veel langer aan te houden. Binnen twee jaar lukte het ons om nieuwbouw te plegen aan de rand van het Gorechtpark aan de Woldweg in Kropswolde. Het leden aantal was in die twee jaar aardig terug gelopen en we moesten toen veel moeite doen om leden te werven voor onze club.
In 1992 is er gestart met het ontwerp van een groepslogo. Het logo moest door zowel de water en de land speltakken goedgekeurd worden. De water speltakken hadden al een logo en wilde deze graag weer terug zien in het nieuwe logo. Dit betekende dat er een silhouet van een zeilboot zichtbaar moest zijn. Het landwerk daarentegen wilde een pionierwerk afbeelden. In het huidige logo is om het oude logo zeilboot een belijning getekend welke een gepionierde steiger voorsteld. De steiger in het logo staat symbool voor de verbinding tussen de land en de waterspeltakken.