Algemeen

De Welpengroep bestaat uit jongens & meiden van 7 tot 11 jaar. Zij komen iedere zaterdag middag samen om spelenderwijs iets te leren en te ontdekken. Als het goed weer is, gaan we lekker naar buiten, de natuur in. We hebben een aantal doelen welke we nastreven. Deze eerste letters van deze doelen vormen ook nog eens het woord SCOUTS, wat het helemaal leuk maakt!

  • Samen plezier maken
  • Code en traditie zijn de basis
  • Outdoor staat voor avontuur
  • Uitdaging overal in opzoeken
  • Teamgevoel om het beste uit elkaar te halen
  • Spel en creativiteit om talenten te benutten

We besteden vaak aandacht aan het thema Jungleboek, wat te maken heeft met het verhaal van Het Jungleboek, van Rudyard Kipling. Zo gaan we de ene week naar het Wolvenhol en de andere week naar de Waingoenga-rivier, of de Raadsrots. Met de dieren uit het verhaal beleven we allerlei spannende avonturen, zoals hutten bouwen, bosspelen, koken op kampvuur, toneel spelen, knutselen, kamperen, nestwedstrijden, speurtochten en nog veel meer.

Welpen zijn jonge wolven. Samen met de oudere wolven leven ze in een groep. Zo'n groep wordt een horde genoemd. De wolven leven voornamelijk in de rimboe. Dit thema geeft de speltak de naam (welpen) maar ook de groep (de horde), de leiding (elke leiding heeft een naam van een figuur uit het verhaal) en zo zijn er nog veel meer zaken die in en rondom het thema benoemd worden. Een thema daagt uit, inspireert de fantasie en geeft leuke aanknopingspunten voor een spel. Het inleven in verhalen en avonturen past juist goed bij de beleving van deze leeftijdsgroep.

Je eigen scouting magazine
Als welpen lid van Scouting Nederland krijg je vier keer per jaar je eigen magazine

Kijken?
Enthousiast geworden en denkt u dat scouting misschien wel iets is voor uw kind? Kom dan een keertje langs! Nieuwe kinderen mogen twee keer vrijblijvend komen kijken, als ze daarna ook lid willen worden van de welpen moeten zij officieel aangemeld worden bij de groep. Kijken of meer informatie? Neem dan contact op met de teamleidster van de welpen.

Downloads

 
Welpen folder Algemene informatie folder

 

Een bezoek brengen aan de welpen kan op iedere zaterdag tussen 13:30 uur en 15:30 uur

komende activiteiten
21 jul 2024 Verhuur
18:30 - 00:00

21 jul 2024 Zomerkamp Landverkenners (Dwingeloo)
18:30 -

31 jul 2024 verhuur
10:00 - 15:00

09 aug 2024 Loodsenweekend
18:30 - 00:00

Copyright © 2023 Scoutinggroep de Trappers