Algemeen

Wellicht bent u niet bekend met scouting, of niet met de speltak bevers. Wij zijn de jongste speltak binnen onze groep en binnen Scouting Nederland. De leeftijden van de kinderen liggen tussen de vijf en zeven jaar. De bevers zijn te herkennen aan de rode blouse, een blauwe pet en de groepsdas.

De Bevers spelen het Scoutingspel volgens het thema Hotsjietonia. In het dorp 'Hotsjietonia' is de hoofdpersoon het kind Stuiter. Stuiter speelt met vriendjes in het dorp Hotsjietonia. De andere spelfiguren zijn de inwoners van het dorp. De bevers kunnen zich gemakkelijk met deze spelfiguren identificeren. Ze gebruiken hierbij hun fantasie en dat levert weer een bijdrage aan hun ontwikkeling. De themaverhalen bij de bevers zijn realistisch, zodat ze gemakkelijk gekoppeld kunnen worden aan de gebeurtenissen die in de groep plaatsvinden. De verhalen zijn niet alleen maar positief, er wordt ook ingespeeld op goed en kwaad en op emoties. Daarbij hebben de verhalen een duidelijk begin en einde

Wat doen de bevers
Maar wat doen de Bevers eigenlijk allemaal tijden de opkomst? Nou echt van alles. Over het algemeen zijn de activiteiten te plaatsen in de volgende activiteiten gebieden:

  • Uitdagende scouting technieken
  • Expressie
  • Sport & Spel
  • Buitenleven
  • Samenleving
  • Identiteit
  • Veilig & Gezond

Deze gebieden komen aan bod in de opkomst op een uitdagende manier, maar wel op het eigen niveau van de bever. De kinderen worden als individuen uitgedaagd, maar belangrijker is het groepsgevoel. Spelenderwijs leren de kinderen samenwerken en spelen.

Je eigen scouting magazine
Als bever lid bij Scouting Nederland krijg je vier keer per jaar je eigen magazine.

Kijken?
Enthousiast geworden en denkt u dat scouting misschien wel iets is voor uw kind? Kom dan een keertje langs! Nieuwe kinderen mogen twee keer vrijblijvend komen kijken, als ze daarna ook lid willen worden van de bevers moeten zij officieel aangemeld worden bij de groep. Kijken of meer informatie? Neem dan contact op met de teamleider van de bevers.
Een bezoek brengen aan de bevers kan op iedere zaterdag tussen 9:30 uur en 11:30 uur.

Downloads

 
Bevers folder Algemene informatie folder
komende activiteiten
21 jul 2024 Verhuur
18:30 - 00:00

21 jul 2024 Zomerkamp Landverkenners (Dwingeloo)
18:30 -

31 jul 2024 verhuur
10:00 - 15:00

09 aug 2024 Loodsenweekend
18:30 - 00:00

Copyright © 2023 Scoutinggroep de Trappers